Ημέρα Ελευθερίας Εγγράφων 2010

Η Ένωση Ελλήνων Χρηστών και Φίλων Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα γιορτάζει την Ημέρα Ελευθερίας Εγγράφων.

31 Μαρτίου 2010 - Ημέρα Ελευθερίας Εγγράφων

dfd2010

Σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για τη σειρά δράσεων του οργανισμού μας για την Ημέρα Ελευθερίας Εγγράφων.

Η Ημέρα Ελευθερίας Εγγράφων (Document Freedom Day - DFD) είναι μια παγκόσμια ημέρα για την απελευθέρωση των αρχείων του υπολογιστή σας. Είναι μια ημέρα για την ενημέρωση του κοινού για τη σημασία των Free/Open Document Formats και γενικά των Ανοικτών Προτύπων.

Τα Ελεύθερα / Ανοικτά Πρότυπα Αρχείων (Free/Open Document Formats) δεν είναι τίποτε άλλο από τύπους αρχείων με κατάληξη .odt, .ods, .odp, .odg τα οποία χρησιμοποιεί το ελεύθερα διανεμόμενο πακέτο γραφείου OpenOffice.org καθώς και με κατάληξη .ogg που είναι ο αντίστοιχος τύπος για αρχεία μουσικής. Υπάρχουν βεβαίως και άλλοι τύποι αρχείων για όλα τα εξειδικευμένα προγράμματα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα οποία επίσης είναι ελεύθερα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα που χρησιμοποιούνται καθημερινώς είναι τα αρχεία με κατάληξη .tar και .gzip

Η επιτυχία της Ημέρας Ελευθερίας Εγγράφων βασίζεται στην προσπάθεια των εθελοντών παγκοσμίως και μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε άμεσα.

Αν θέλετε να γίνετε συνεργάτης της DFD 2010, θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με τον οργανισμό μας που είναι επίσημος συνεργάτης του Document Freedom Day 2010 στέλνοντας e-mai στο info (at) greeklug (dot) gr